Onsdag, 11 Januari 2017

Varför inte Quinté?

Det är inte ett löfte och inte ett hot, men tanken är att det skall bli fler blogginlägg om travsport under 2017. När vi gör bokslut för året får vi se hur det blev. Här kommer i alla fall årets första inlägg.

Blogginläggen kommer säkert att innehålla en del kritik och funderingar, men ett löfte är att de alltid kommer att åtföljas av någon form av förslag (som förhoppningsvis kommer att uppfattas som konstruktiva).
Varför inte Quinté?

Häromdagen utbröt en, av flera, mindre diskussioner på Twitter kring ”Top-7”. Den initierades av påläste och duktiga statistikern Jens Sjödén, som på ett informativt och sakligt sätt förser sina följare med olika data både på twitter och i sin blogg (travronden.se). Jens konstaterar hur omsättningen har utvecklats och hade synpunkter kring möjligheterna att utforma systemen, som han delar med undertecknad. Vidare togs behovet från flera twittrare upp att ATG skulle behöva ha bättre kundkontakt och öra mot spelvärlden. Om detta ämne återkommer jag i en kommande blogg.

Jag tänker inte gå in på för och nackdelar med Top-7 här utan kan bara konstatera att det är helt ointressant att spela så länge som man inte kan utforma systemen själv och i förväg vet hur andra har spelat. Det jag istället vill kommentera är hur vi har kunnat missa att införa Quinté om vi nu känner att vi behöver ett stort ”ettloppsspel” som kan generera potter. Fördelarna med detta hade varit;

  • Starta ett spel i Sverige som fransmännen förstår, vilket kunde leda till mycket intressanta och stora potter
  • Det skulle också vara en bra politisk markering mot Frankrike – vi tar till oss någon som ni gör bra! Travvärlden behöver ett stark Frankrike (och Sverige). Vi måste börja göra saker tillsammans.
  • Qunité skapar samma förutsättningar för ”turmoment” och jättepotter som ”Top-7”. Detta speciellt med möjligheten att koppla boost till den vinnande raden (fransmännen har ett liknande upplägg)
  • Samtidigt som det har turmomenten är det mer kvar av skicklighetskomponenter i detta spel.
  • Då det systemmässigt kan jämföras med V5 (ordning istället för lopp) så borde det innebära ganska enkla förändringar i systemen
  • Quinté skulle göra det möjligt att bara ha fem priser i vanliga V75-lopp, vilken skulle ha flera andra positiva effekter (sju priser är helt fel i elitserien)

Förslag. Det är inte försent än! Många kollegor i spelbranschen utvecklar nya produkter snabbt det kan ATG göra med. ATG har också redan möjlighet i sin koncession att lansera ett spel som detta. Gör det – gärna med start till Elitloppsmeetinget. Om inte annat för att mota möjligheten att Legolas tar detta initiativ (sannolikt deras bästa chans att snabbt få igång ett stort pottspel).

//Björn F
Upplagd kl. 16:13
1 kommentar
Postat av: wwwswefilmerr
beste films online gratis (for free)
2017-05-04 11:10:21
Hemsida / Blogg: https://swefilmerr.com
Namn:
Yrke (Lämnas blankt):
Företag (Lämnas blankt):
E-post:
(publiceras ej)
Webbsida / Bloggadress:
(frivilligt)
Kommentar:
(ingen html)
Ange säkerhetskoden som visas till höger